zaterdag 20 april 2013

Project 1 tegen allen

1 tegen allen
Vorige week zijn we in groep 7/8, net als in groep 7,begonnen met de uitdaging 1 tegen allen. Dit is een project voor groep 7 dat bij de Rode Draad hoort. Dit wordt aangeboden door de bibliotheek en elke groep heeft een andere opdracht. De uitdaging bij 1 tegen allen is: dat de leerkracht tegen de kinderen strijd. Alhoewel..... de kinderen tegen de tijd die gesteld is. Wanneer de kinderen aan het einde van week 3 alle opdrachten hebben voltooid, dan winnen de kinderen. Redden zij dit niet, dan wint juf Anke. De kinderen krijgen hier natuurlijk genoeg tijd voor, maar hoe zij alle opdrachten SAMEN uitvoeren is geheel aan hen. Aansturen, afspraken, uitvoeringen, bezoekjes e.d. moeten zij samen regelen.
Natuurlijk staat voor alle inzet een beloning! Want bibliotheek en klas tekenen voor dit spel een contract waarin een tegenprestatie van de verliezer wordt vastgelegd. Wanneer de kinderen alles binnen de tijd weten uit te voeren, trakteert de juf op FRIETJES!!!
Maaarr.... wanneer de kinderen niet alle opdrachten op tijd af krijgen, dan maken zij iets lekkers voor de juf. Zullen de kinderen het samen gaan halen???
Voorbeelden van opdrachten zijn:
- maak een lijst van zes boeken die geschreven zijn door Jacques Vriens
- maak een rap over het onderwerp “lezen” en voer de rap uit voor de klas
- zoek in een kinderkookboek een lekker recept uit en maak dit klaar voor de bibliotheek
- ga met een groepje kinderen een uur boeken opruimen in de bibliotheek.
Accent: mediawijsheid zoals zoeken in de catalogus en gericht zoeken op internet; creatief bezig zijn rondom lezen en boeken, plezier in lezen.
Kerndoelen:
  • Kerndoel 9: plezier krijgen in het lezen en schrijven van verhalen, gedichten en informatieve teksten.

Jongens, meisjes: veel succes en plezier bij het uitvoeren van de opdrachten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten